MARKMERK
Algemene voorwaarden
MARKMERK
Algemene voorwaarden
In dit document vind je de voorwaarden die gelden voor alle werkzaamheden die we uitvoeren. Heb je na het lezen vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op.
Wie en wat
Deze voorwaarden gelden voor alle werkzaamheden die uitgevoerd worden door of namens MARKMERK. MARKMERK is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel met nummer 02060177. Als een persoon of bedrijf MARKMERK inschakelt, wordt hij/zij/dit bedrijf de klant/opdrachtgever genoemd. Voordat de werkzaamheden starten, tekenen MARKMERK en de klant een overeenkomst. In deze overeenkomst staat welke afspraken gemaakt zijn over de werkzaamheden. In deze voorwaarden wordt gesproken over ‘wij’. Hiermee bedoelen we MARKMERK. In deze voorwaarden wordt gesproken over ‘de klant’. Hiermee bedoelen we de opdrachtgever.
Offertes
Al onze offertes zijn vrijblijvend. De ontvanger is nooit verplicht om hiermee akkoord te gaan. We mogen altijd besluiten om een nog niet ondertekende offerte te annuleren of te wijzigen. Voordat we een offerte kunnen maken, hebben we gegevens nodig. Als later blijkt dat deze gegevens niet (helemaal) juist zijn, mogen we de offerte wijzigen of intrekken. In zo’n geval mogen we dit ook doen als de offerte al ondertekend is. Een offerte is drie maanden geldig. Als de ontvanger na die periode nog akkoord wil gaan, kijken we eerst nog even of de offerte nog actueel is.
Overeenkomst
De overeenkomst gaat in op de datum die op de getekende overeenkomst staat. Als het nodig is, mogen we andere externe partijen (derden) inschakelen voor (delen van) de opdracht. We overleggen dit altijd eerst met de klant. Als er na het ondertekenen grote wijzigingen in de opdracht komen, maken we voor de zekerheid een nieuwe overeenkomst. In deze nieuwe overeenkomst staat dan duidelijk dat de ‘oude’ overeenkomst niet meer geldig is.
Wijzigingen in opdracht
Voor minder grote wijzigingen wordt geen nieuwe overeenkomst gemaakt. Nieuwe/ bijkomende werkzaamheden (en kosten) zoals extra werkzaamheden, inschakelen van externe partijen etc. worden altijd eerst overlegd met de klant. Bij nieuwe of extra werkzaamheden kan het zijn dat de einddatum (opleverdatum) wordt verplaatst. Dit gebeurt in overleg met de klant.
Informatie
Als we benodigde gegevens te laat/ niet krijgen, kunnen we onze werkzaamheden niet (volledig) uitvoeren. Het is de verantwoordelijkheid van de klant om informatie op tijd bij ons aan te leveren. ë We zullen op tijd aangeven om welke gegevens dit gaat.
Tarieven & facturen
Alle prijzen zijn in euro’s en exclusief btw, reis- en verblijfkosten. Verblijfkosten zoals een hotelovernachting gaan altijd in overleg met de klant. Als reis- en/of verblijfkosten zijn gemaakt en een afspraak wordt afgezegd door de klant, brengen we deze kosten in rekening. We factureren maandelijks. We vinden het fijn als facturen op tijd worden betaald. We hanteren een termijn van 30 dagen. Als een factuur niet op tijd is betaald, mogen we werkzaamheden pauzeren tot de factuur is betaald. Als een klant in gebreke blijft en de factuur wordt niet op tijd betaald, mogen we het oorspronkelijke factuurbedrag maandelijks verhogen met de wettelijke (handels)rente. Eventuele (buiten)gerechtelijke kosten, incassokosten zijn voor rekening van de klant. Als een klant bezwaar heeft tegen een factuur, moet hij/zij dit binnen twee weken schriftelijk melden. We kijken hier dan zo snel mogelijk naar en reageren sowieso binnen vier weken. Ondertussen blijft de uiterlijke betalingstermijn wel staan. Deze datum verandert niet omdat er een bezwaar is ingediend. Opzeggen Opzeggen kan per mail. Zo is voor iedereen duidelijk per wanneer de opzegging is gedaan. Overeenkomsten met einddatum (bepaalde tijd) Bij overeenkomsten met een einddatum, gaat tussentijds opzeggen altijd in overleg.
Overeenkomsten zonder einddatum (onbepaalde tijd)
Bij overeenkomsten zonder einddatum geldt een opzegtermijn van één kalendermaand. We zullen vanaf de opzegdatum geen nieuwe kosten meer maken. Als we tot dat moment al kosten hebben gemaakt, betaalt de klant deze kosten. We gaan er niet vanuit maar we mogen werkzaamheden on hold zetten/ de overeenkomst ontbinden als: De klant zich niet houdt aan gemaakte afspraken/ (betalings)verplichtingen Er ongewenst gedrag wordt vertoond zoals intimidatie, agressief gedrag of pesten De klant onder surseance staat of als een faillissement is aangevraagd Er sprake is van overmacht van onze kant door bijvoorbeeld ziekte of privéomstandigheden. Als dit langer duurt dan twee weken, mag de klant bepalen om de overeenkomst te ontbinden. De klant kan in zulke gevallen geen schadevergoeding eisen.
Garantie & aansprakelijkheid
We doen meer dan ons best om tot een zo goed mogelijk eindresultaat te komen. Het is in onze werkzaamheden niet mogelijk om een garantie te geven over resultaten. We zijn niet aansprakelijk voor schade, als deze is ontstaan doordat we niet de juiste/ volledige informatie hebben gekregen Als we wel aansprakelijk zijn, is deze aansprakelijkheid nooit hoger dan het bedrag dat genoemd is in de overeenkomst. We zijn alleen aansprakelijk voor directe schade. We bedoelen hiermee redelijke kosten die direct gelinkt kunnen worden aan het ontstaan van en de hoogte van de schade. De klant moet in dit geval aantonen dat wij hier aansprakelijk voor zijn. Indirecte schades, gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen en eventuele schade door bedrijfsstagnering, kunnen nooit op ons verhaald worden.
Geheimhouding
Zie ook het document ‘Geheimhoudingsverklaring MARKMERK’ We delen geen vertrouwelijke informatie en gegevens met anderen. De klant doet dit ook niet. Als er externe partijen/ derden worden ingeschakeld, moeten zij zich hier ook aan houden. Wat is vertrouwelijke informatie? Alle informatie die wij/ de klant vertrouwelijk noemen. Dit wordt tijdens het traject besproken. Het kan zijn dat bepaalde informatie niet bestempeld wordt als vertrouwelijk, maar waar we vanuit mogen gaan dat iedereen dit zo ziet. Denk bijvoorbeeld aan financiële gegevens of BSN-nummers. Als bevoegd gezag zoals een rechter vraagt om informatie te overhandigen, doen we dit.
Voorwaarden & de wet
Deze voorwaarden zijn opgesteld om duidelijk afspraken met elkaar te kunnen maken. De Nederlandse wet is natuurlijk van toepassing. Mochten (door wetswijzigingen) deze voorwaarden in strijd zijn met de Nederlandse wet, dan telt de wet zwaarder.